Hitvallás

„Ha nincs arcunkon érzés,
olyan, mintha a halotti maszkunkat mutatnánk.”

2008. július 29., kedd


Raszputyin végzetes jóslata

Grigorij Raszputyin, a szibériai paraszt neve összefonódott a cárizmus bukásával. A csodatévő gyógyító szerzetes lényegében egyedüliként tudta enyhíteni II. Miklós cár hemofiliában szenvedő fiának szenvedéseit. A cári család bizalmába férkőző Raszputyin később olyan hatalmat szerzett, hogy minisztereket váltott le. A legalábbis ördögi hipnotikus erővel bíró Raszputyin nevéhez több dokumentált „csodatett” és megvalósult jóslat fűződik (például megjósolta az addig Szibériában soha nem járt cári családnak, hogy megfordulnak még szülőfalujában, Pokrovszkojéban. Így is történt, 1918-ban, amikor Tobolszkból Jekatyerinburgba szállították az akkor már fogoly cári családot, Pokrovszkojén keresztül haladtak).
Raszputyin későn tanult meg írni-olvasni, helyesen soha nem tudott írni, de így egy sor írásmű maradt utána (ezek egy részét nem ő jegyezte le). Raszputyin legnevesebb jóslata Oroszország bukásáról, a cári család pusztulásáról szól.
Ezt a levelet Raszputyin pár nappal halála előtt írta, 1916. december 16-án (29) a szentpétervári Juszupov-palotában. Raszputyin halála a 20. század nevezetes rejtélyei közé tartozik. Raszputyint monarchista arisztokraták végezték ki (Feliksz Juszupov herceg vezetésével), akik a monarchia tekintélyét féltették a „raszputyinscsinától.” A beszámolók szerint előbb ciánnal megmérgezték (túlélte), majd – s ezt már a boncolási jegyzőkönyv is bizonyítja – lelőtték (túlélte), s végül egy pétervári csatornába dobták, mint később kiderült, élve, mivel halálát fulladás okozta.

"Én írom ezt a levelet, ez az utolsó levél, amely utánam marad Szentpéterváron. Érzem, hogy január 1-ig (1917) meghalok. Az Orosz Néphez, Atyácskához, Anyácskához, a Gyermekekhez és az egész Orosz Földhöz fordulok azzal, amit tudniuk kell nekik. Ha közönséges gyilkosok ölnek meg engem, főképp, ha testvéreim, az orosz parasztok, akkor Neked, Orosz Cár, nem kell aggódnod Gyermekeid miatt. Még évszázadokig ők fognak uralkodni Oroszországban.
De ha bojárok és nemesek ölnek meg, ha ők ontják véremet, huszonöt évig nem tudják lemosni véremet kezeikről. Menekülni fognak Oroszországból. Testvérek fognak testvéreket ölni, mindenki ölni és gyűlölni fog mindenkit és huszonöt év múlva egyetlen nemes sem marad Oroszországban. Orosz Föld Cárja, ha meghallod a meggyilkolt Grigorij temetési harangját, tudd meg: ha halálomban bűnös valaki Rokonaid közül, azt mondom neked, hogy senki a Családodból, senki a Gyermekeidből és rokonaidból nem él két évnél tovább. S ha túl is éli, halálért fog imádkozni, mert az Orosz Föld szégyenét és bukását fogja látni, az antikrisztus eljövetelét, halált, szegénységet, Isten meggyalázott templomait, meggyalázott szenteket, mindenki holttá válik.
Háromszor huszonöt év alatt a fekete rablók, az antikrisztus szolgái pusztítani fogják az orosz népet, a Pravoszláv hitet. És elpusztul az Orosz Föld. Én is meghalok, már meghaltam, már nem vagyok az élők között. Imádkozz, imádkozz, és légy erős, gondolj Istenáldotta Családodra."

(Forrás: www.posztinfo.hu - Gyóni Gábor)