Hitvallás

„Ha nincs arcunkon érzés,
olyan, mintha a halotti maszkunkat mutatnánk.”

2008. július 23., szerda

Csírák
Általában a csíráztatásról

Az egészséges táplálkozás alapja a zöld étrend, az állandó csírakúra. Nem véletlen, hiszen a csírák a növény felneveléséhez szükséges hatalmas mennyiségű enzimet tartalmaznak.

A biocsírák élő élelmiszerek, fogyasztásuk - akár kúra jelleggel - rendkívül fontos, hiszen egészségünk múlik azon, hogy van-e elegendő enzim a szervezetünkben.

Miután a legtöbb helyen gyakorlatilag lehetetlen biotermeléssel nőtt friss élelmiszerhez jutni, ez az egyszerű út az egészséges táplálkozáshoz igazán megérdemli, hogy megismerkedjünk vele. Az enzimek komplex katalizátorok, amik ellenőrzik a szervezet összes kémiai reakcióját. Születésnél egy adott mennyiséggel rendelkezünk, aminek életünk végéig ki kellene tartani. A helytelen életmód, a rossz táplálkozás, a betegségek óriási mennyiséget fogyasztanak, így idővel az egyensúly megbomlik, a szervezet egyre jobban ki van téve a súlyos betegségeknek.

A csírák kiváló forrásai az A-, B-komplex, C-, D-, E-, G-, K- még U-vitaminnak és ásványi anyagoknak: pl.: kalcium, magnézium, foszfor, klór, kálium, nátrium és szilícium, ezek mind természetes formában vannak jelen, amit a szervezet legkönnyebben használ fel. A pici magból óriási energiával tör elő az új élet és tartalmazza az összes szükséges alkotóelemet, amire a szervezetnek szüksége van az egészséghez.

Háromezer enzimet fedeztek fel az emberi testben. Egy perc alatt egyetlen enzim 36 millió biokémiai reakcióban vesz részt. Minden egyes sejt termel enzimet, de... tudnod kell, hogy tested enzimellátása nem végtelen.

Amikor melegítjük az ételt, minden enzimet elpusztítunk, és így a szervezetnek egyedül kell megoldani az emésztést. Így idővel a szervezet tartalékai annyira elapadnak, hogy korai öregedés lép fel.

A megelőzés a legjobb gyógyítás, amit a szervezetünk felerősítésével, karbantartásával, a hiányzó elemek rendszeres bevitelével és pótlásával érhetünk el. A betegségek megelőzésében jelentős szerepet játszanak a bioaktív természetes antioxidánsok, amelyek közül a C- és E-vitaminok és a karotinoidok nagy figyelmet kapnak.

A magok enzimjei csírázáskor megszaporodnak, keményítőjük cukorrá alakul át, fehérjéjük aminosavakká, zsírjuk zsírsavakká bomlik. C-vitamin tartalmuk akár 27-szeresére, karotin tartalmuk 2 órai csírázás után mintegy 200%-kal, B-vitamin tartalmuk 50%-kal, E-vitamin tartalmuk 120%-kal nőhet.

A csíráztatott gabonákban, magokban található dimetoxi, benzokinon és hidrokinon az aszkorbinsavval nagyon nagy hatással tudnak lenni a gyenge szervezetre, segítik a megerősödését. A biocsírák salaktalanítják a szervezetet, különösen lábadozás idején segítenek regeneráló hatásukkal.

A biocsírák 25%-kal több kalóriát tartalmaznak mint a hús, de nem hizlalnak (azonnali energiát adnak, hiszen "élő ételek", mert nincs bennük zsír, koleszterin, hormon és antibiotikum, és 100%-ban emészthetőek. Tökéletes kombinációban tartalmazzák az egészséges élethez szükséges elemeket.

Ma amit enni tudunk, nagyon egyszerű. Nyers ételt enni abban a formában, ahogy a természetben található.

A nagy civilizáció bölcsei évezredeken át hittek a csírák gyógyító és egészségmegtartó hatásában!