Hitvallás

„Ha nincs arcunkon érzés,
olyan, mintha a halotti maszkunkat mutatnánk.”

2008. július 23., szerda


Mi az a búzafűlé?

A búzafű a fűnagyságúra megnőtt (kb. 15cm) , csíráztatott bio tönkölybúza. A búzafűlé, a búzafű préselt, édeskés zöld leve. A búzafüvet azért kell kipréselni, mert az emberi emésztőrendszer nem képes nagy mennyiségű rostot megemészteni.
A tapasztalatok szerint semmilyen káros mellékhatása nincs, ember és állat egyaránt fogyaszthatja. Kismamák, szoptatós anyák ugyanúgy, mint kétéves kortól a gyermekek.

Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja: a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből, ezáltal kiemelkedően jó méregtelenítő- és tisztító hatású, a test regenerálódását serkenti, erősíti az immunrendszert, védelmet nyújt a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagok ellen.
A mai kor betegségeinek és degenerációinak nagy részét az ételeinkből hiányzó hasznosítható és egészséges összetevők hiánya okozza.
A főzés tönkreteszi a szervezet számára szükséges enzimeket, túl sok cukrot fogyasztunk (ami szintén vegyi úton előállított élelmiszer), továbbá az alkohol-, a kávé- és a különböző élénkítő szerek stb. túlzásba vitt fogyasztása is káros. Az élelmiszerek feldolgozása során ételeinkbe tartósítószerek kerülnek, melyek lerakódnak szervezetünkben.

A mai étrendeknek az 50%-a mesterségesen feldolgozott étel, melyek nagymértékben tartalmaznak az emberi szervezet számára feldolgozhatatlan vegyületeket, amik nem ürülnek ki, hanem méregként rakódnak le a szervezetben.

Mire használható a búzafűlé?
Az immunrendszert jelentős mértékben erősíti, mely közvetlen kapcsolatban áll a betegségek megelőzésében és leküzdésében nyújtott hatással. A káros sejteket, baktériumokat elpusztítja.

Csökkenti a rákos megbetegedés lehetőségét, segítheti a rákos megbetegedések gyógyulását, mivel magas B17 tartalma miatt a normál sejtek befolyásolása nélkül képes szétrombolni a ráksejteket.

A cukorbetegséget kezdeti stádiumában akár vissza is lehet fordítani, illetve a további romlást meg lehet akadályozni a búzafűlé rendszeres szedésével.

Emeli az emberi szervezet energiaszintjét, felpezsdíti a szervezetet. Az idős, leromlott szervezetet hetek alatt tevékennyé, aktívvá teheti testileg és szellemileg is.

Serkenti a véráramlást, javítja a keringést, amelynek számos közvetett pozitív hatása ismert. Például: segíti a belső szervek működését (szív, tüdő, gyomor, belek, stb.), erősíti az immunrendszert, az oxigéndús vér révén javul a sejtek oxigénellátása, csökkenti a gyulladásokat, segítség a hajhullás ellen, stb.

Megszűnteti az emésztési- és bélproblémákat, segít visszaállítani a természetes bélflórát a hasznos baktériumok egyensúlyának helyreállításával. A bélben található bolyhokat felszabadítja a lerakódott méreganyagoktól, így javítva a táplálék felszívódását. Normális székletet eredményez.
A gyomorproblémákat - pl.: puffadás, gyomorfekély, stb. - jótékonyan befolyásolja.

Segíti a súlyfelesleg egyenletes és folyamatos leadását, így a szervezetet nem kell megterhelni a különböző fogyókúrák táplálék megvonásával és vegyi anyagaival. A helyes testsúly megtartásában is jelentős eredményeket lehet könnyen elérni. (Például: csökken az édesség vagy kávé iránti vágy.)

Helyreállítja a DNS-t mert a zsenge füvek csúcsában lévő alkotórész képes elősegíteni az újjáépülést a sérült sejtekben.

Jótékony hatással van az idegrendszerre. A mai élet feszültségei, stresszhatásai ellen fokozott védelmet nyújt. Csökkenti a fáradékonyságot, növeli a terhelhetőséget. Stressz okozta álmatlanság, nyugtalanság ellen is kiváló.

Pozitív hatása klinikailag igazolt bőr-nyálkahártya problémák, csontnövekedés (törés, zúzódás), radioaktív sugárzás esetén is.

Milyen jelenségek kísérik a fogyasztást?

A búzafűlé igen intenzív méregtelenítő hatása a szervezetünkből távozó anyagokat - legyen ez vizelet, széklet, izzadság, vagy fülzsír - minőségileg ill. mennyiségileg megváltoztathatja.

Gyakran a tisztítókúrák kezdetén levertség az első tünet. Az émelygő érzés azt jelzi, hogy a tisztulás beindult. Lehetséges, hogy a méregtelenítési tünetek erősödnek: étvágytalanság, émelygés, hányás, hasmenés, izzadás, különböző fájdalmak, hőemelkedés, fáradékonyság, aluszékonyság, stb. jelentkezik. Ezek a jelei annak, hogy szervezet tisztul, a nem odavaló salakanyagoktól, amelyek 20-30-40 év alatt felhalmozódtak. Az említett - egyesek által gyógyulási válságnak nevezett - jelenségek nem mindenkinél jelentkeznek, akiknél viszont igen, azoknál az első időszak néhány napjára korlátozódik
A búzafűlé hatóanyagai:
Klorofill

A búzafű egyik legfontosabb hatóanyaga a klorofill, melyet nevezhetünk a növények "vérének" is. A klorofill az szabad szemmel nem látható molekuláris anyag a növényekben, mely a fotoszintézisért felelős. A fotoszintézis során a növények a Napból származó fényenergia felhasználásával szerves vegyületeket állítanak elő. A világon minden élet ettől a folyamattól függ, hiszen a táplálékunk egy része és a levegőben található oxigénünk is ennek a folyamatnak az eredménye.

Hogy miért is fontos a klorofill a szervezetünknek - a már említett dolgokon túl?
A klorofill molekuláris szinten majdhogynem megegyezik az emberi vérrel.
Ez az oka annak, hogy a zöld növényekkel (pl.: spenót, sóska) eredményesen kezelhető a vérszegénység is.

Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján.
Klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében is komoly szerepe van.

Vitaminok

A búzafű présleve sok A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- és E-vitamint tartalmaz.


Jelentős a B-17 (laetrille, amigdalin) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.
(A mai átlagos étrend kb. 400-szor kevesebb B-17 vitamint tartalmaz, mint a természetes népek étrendje, ahol a rák előfordulása igen-igen alacsony.)


A búzafűlé az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Majdnem annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citromfélék, többet a szokványos zöldségeknél. A C-vitamin fontos a bőr, fogak, íny, szem, izmok, izületek épségéhez

.
Egyenlő arányban gazdag, F-, K- vitaminokban.
Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták, gyümölcsök. Fontos a normális növekedéshez, a jó látáshoz és szaporodáshoz.
A B-vitamin energiát ad, támogatja az idegrendszert és az emésztőrendszert. Az agy és a test szabályos fejlődéséhez, valamint a mellékvese működéséhez szükséges.
Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, antioxidáns hatása elismert, védi a szívet. Elegendő E- vitamin nélkül izomsorvadás jön létre.

Ásványi anyagok

A búzafűlé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza.
Enzimek
Minden cselekvés a gondolkodástól kezdve, az emésztésen át, a láb mozgásáig enzimek ezreinek tevékenységét igénylik.
A búzafűlében található enzimek aktív összetevői többek között tisztítják a vért, semlegesítik a sejtekben tárolt mérgeket. Ha ezeknek az enzimeknek a mennyisége hanyatlik, az egyenlő az öregedéssel és/vagy különböző betegségek kialakulásával.
Néhány példa enzimekre, melyek a búzafűlében megtalálhatók:
Antioxidánsok: szükségesek a sejtlégzéshez, megkötik a szabadgyököket. (A szabadgyököket a kutatások összefüggésbe hozták szinte valamennyi civilizációs betegséggel; pl.: különböző rákos megbetegedések, korai öregedés, szívbetegségek.)
Citokróm-oxidáz: egyfajta antioxidáns, mely alátámasztja a sejtlégzést
Amiláz: elősegíti az emésztést, nagy szerepe van főleg a keményítők lebontásában
Lipáz: zsírbontó enzim
SOD (szuper-oxid-diszmutáz): valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést.
Aminosavak

A fehérjék úgynevezett aminosavakból állnak. A víz mellett a fehérje a legbőségesebb tápanyag a testben. A test szárazanyag tartalmának több mint 50 % fehérje, tehát elmondhatjuk, hogy egy igen jelentős építőköve az emberi szervezetnek.
Az aminosavak egyenesen a vérben szívódnak fel - itt semlegesítik a mérgező elemeket (pl.: nikotin, higany, stb.) úgy hogy átváltoztatják őket oldhatatlan sókká.
Az aminosavak felelősek a sejtutánpótlásért, a hormontermeléstől kezdve az izmok, a vér és egyéb szervek felépítéséig. A testünk csak az elfogyasztott fehérjékből tud újabb sejteket szintetizálni. Felelősek még az immunrendszer működéséért, a jó májműködéséért, a sejtek regenerálódásáért.
Akárcsak egy aminosav hiánya is allergiát, kevés energiát, idő előtti öregedést eredményezhet!
Allergiás tünetek és betegségek teljes visszafordulását és gyógyulását eredményezi, ha a hiányzó aminosavat pótolni tudjuk a szervezet számára megfelelő mennyiségben.
(teljesen mindegy, hogy milyen jellegű allergiáról van szó: fém-, vagy pollen-, egyéb allergia)
Ásványi anyagok
Legalább olyan fontosak, mint a vitaminok. Jó karban tartják csontjainkat, fogainkat, védik az anyagcsere funkciókat, a vér pH értékét lúgosítják a magnéziumnak, káliumnak és kalciumnak köszönhetően.
A búzafűlében bőven található vas, mely a vvt-k kialakulásához szükséges, hiánya vérszegénységet okoz.
Nátrium: segíti az emésztést, a kiválasztást. Szabályozza a folyadékmennyiséget a testben, a vízháztartást.
Magnézium: A jó izomműködés és a belek épsége miatt fontos. A csontok és a fogak egyik alkotóeleme.
Nyomelemek: pl.: szelén: rákellenes tulajdonságai miatt vizsgálják.
Cink: Hajnövekedés, májfunkció, fehérje szintézis miatt fontos.

Hogyan kell fogyasztani?A kipréselt lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert alkotórészei gyorsan elreagálnak egymással és elbomlanak. Tehát a búzafűlét csak frissen préselve érdemes fogyasztani. A búzafűlétől elvárt reakciók sejtszintű megvalósulása miatt fontos, hogy fogyasztása éhgyomorra történjen, és ivása után legalább egy órán át ne jusson szervezetünkbe szilárd étel.

Hogyan juthatunk búzafűléhez?Attól függően, hogy mennyi hely áll a rendelkezésünkre, és mennyi lekötetlen szabadidővel, munkabírással rendelkezünk, többféle lehetőség áll a rendelkezésünkre. Lehet a búzafüvet otthon termeszteni, de készen is beszerezhető. Lehet a füvet naponta, speciális préssel otthon préselni, de választatjuk a FitoMed Mélyfagyasztott Búzafűlé kockáját is. Bölcs dolog a döntés előtt tájékozódni, hiszen a bekerülés/megtérülés arány szubjektív, nem általánosítható.