Hitvallás

„Ha nincs arcunkon érzés,
olyan, mintha a halotti maszkunkat mutatnánk.”

2008. július 23., szerda


Mélyfagyasztott Búzafűlé


A mélyfagyasztott búzafűlé egy olyan innovatív világújdonság, amely minden kihívást pozitívan és elszántan megoldó elméről tesz tanúbizonyságot. Megalkotását az alábbi momentumok hívták életre:

A motiváció:

A búzafű frissen préselt levére alapozott kúrát 40 éve használják szerte a világon különböző súlyosabbnál súlyosabb civilizációs betegségekre. "Gyógyíthatatlan"-nak bélyegzett emberek legendaszámba menő gyógyulási sikertörténetei fűződnek a módszerhez. Az érintettek nem az élet egyfajta meghosszabbításáról, hanem újjászületésről és életenergiával történő feltöltődésről beszélnek. A terápia eredményessége tehát mind szélesebb körű alkalmazását feltételezné.

A probléma:

Két szó: frissen préselt.
A búzafűlé-kúrát bemutató könyvek és kiadványok szerves részét képezi a búzafű otthoni termesztésének részletes leírása, hiszen a klorofill koktélunk csak így lesz valóban frissen préselt. A búza mondhatni egyidős az emberiséggel, és teljesen hétköznapi növényként kezeljük. Termesztését nem lengi körül semmiféle misztikum. Aki viszont megpróbálta már a háztartási nevelését, az megtapasztalhatta buktatóit is:

Mag:
Nehézkes beszerzés, bizonytalan származás
Talaj:
Szennyezettség (ami a talajban, az a fűben!)

Rendszeres beszerzés nehézségei
(az "aratás" után maradt talaj nem hasznosítható újra)

Csíráztatás:
Penészedés

Termesztés:
Nagy helyigény (20 tálca a vetésforgóhoz)

Penészedés (ha a fű sok vizet kap)

Kiszáradás (ha a talaj kevés vizet kap)

Termesztett fű vásárlása esetén:

Friss fű rendszeres beszerzésének nehézségei

Préselés:
Nem megfelelő présgép használata

Elfogyasztás:
Idő tényező betartásának nehézségei

Emberi erőforrás:

Kimerültség, fásultság, cél feladása


A kihívás:

A kipréselt lé magas aktív (élő enzim- és fehérjetartalma miatt nem konzerválható a hagyományos italtartósítási, illetve porítási eljárásokkal, mert az alkotórészek gyorsan (1/2 óra alatt) elbomlanak vagy hatástalanná válnak.

A préselés során kiszabadult szellemet tehát nem lehet a csodalámpába zárni.

Ennek ellenére mégis feltűnik némely palackon a csábító búzafűlé felirat, tovább gyarapítva az "olyan mintha" termékek népes táborát.

Fellelhetők továbbá olyan készítmények, amelyek nem búzafűléből, hanem búzafűből készülnek, viszont ezek hatása jó esetben azzal egyenértékű, mintha a nyers levélkéket rágcsálnánk. A préselés célja pont az, hogy megszabaduljunk attól a cellulózmennyiségtől, amely az emberi emésztőrendszer számára már feldolgozhatatlan. Képzeljük el, hogy 1/10 deciliter búzafűlevet felitatunk egy A4-es méretű itatóspapírral. A lap rostjai mind felisszák a zöld folyadékot. Mennyit vagyunk képesek mindebből elfogyasztani? Néhány milligrammot bizonyára minden gond nélkül, de mennyi búzafűlevet juttatunk így a szervezetünkbe? Ugye most már világos, hogy préselés nélkül nincs búzafű terápia.

Az ötlet:
Amennyiben friss búzafüvet lassú fordulatú berendezéssel préselünk, a lé élő marad, tekintettel az enzimaktivitásra. Alacsonyrendű élet, de élet. Az alacsonyrendű élet tartósítására viszont létezik egy kiskapu. Ez pedig nem más, mint a hibernáció, a fagyasztás. Ahogyan az elektromos áram is lehet halálos, ugyanakkor az újraélesztő készülékek alapja; a fagyasztással is lehet ölni, de bennünket most az élet fenntartásának, "konzerválásának" lehetősége érdekel. Ez utóbbinak pedig több évtizedes hagyományai vannak. Gondoljunk csak a spermiumok tárolására, amely olyannyira bevett szokás az állattenyésztésben, hogy a bikákat már rég hűtőtáskás inszeminátorok váltották fel. Az emberi szerveket szintén fagyasztják a donortól a beültetésig tartó úton. A média hangos a legújabbkori botránykövektől az őssejtektől, amelyek ugyanúgy hibernálva várják a nagy pillanatot, amikor életet menthetnek. Az anyatejnek ugyancsak nem létezik más tartósítószere, mint a nulla fok alatti hőmérséklet tartomány. Innen már csak egy kicsiny ugrás a nagy ötlet: hibernáljuk az élő ételt, hogy élő maradjon!

Az eredmény:

Két szó: könnyen hozzáférhető.

A FitoMed Mélyfagyasztott Búzafűlé termékével nem kisebb cél valósult meg, mint a "csodás" hatású terápiának tömegekhez való eljuttatásának a lehetősége. A FitoMed átírta a búzafűlé történetét azáltal, hogy a kapszulák bevételének szintjére egyszerűsítette használatát.

A FitoMed elsőként rakta le annak a technológiának a sarkköveit, amellyel a frissen préselt búzafűlé könnyebben kezelhető alternatívája megalkotható:
Mag: Bio tönkölybúza
Termesztés: Biotermesztés
Zárt helyen (nem szabad ég alatt)
Idő tényező: Vágástól préselésig kevesebb mint 6 óra telik el
Préseléstől fagyasztásig kevesebb mint 10 perc telik el
Szállítás: Fagyasztási lánc betartásával
A termék:
Egy doboz FitoMed Mélyfagyasztott Búzafűlé 24db 12g-os kockát (valójában párnácskát) tartalmaz. Ajánlott napi adagja: 1-3 kocka/nap. Tegyük pohárba, s amint olvad, lassanként iszogassuk, vagy az egész kockát szájba véve elszopogathatjuk. Ha egy napon több kockát fogyasztunk, azt tegyük meg egyszerre, nem szükséges "szétosztani". A búzafűlé fogyasztásával kapcsolatban fontos tudni, hogy a termék egyik legfontosabb hatását elveszíti, ha a gyomorban glukozidáz enzimmel kerül kapcsolatba. Ez az enzim gyakorlatilag minden nyers gyümölcsben, zöldségben és erjesztett élelmiszerben megtalálható. Ezért célszerű a búzafűlé előtt 3, és utána 1 órát nem enni. Ezen időszakban csak tiszta vizet fogyasszunk.
A termék szállítására két lehetőség adódik. Az egyik a jól ismert hűtőtáska, behűtött jégakku módszer, a másik egy speciális termo doboz amely egy vagy két doboz FitoMed Mélyfagyasztott Búzafűlé praktikus és helytakarékos hordozóeszköze.
Ellenőrzés:
A mélyfagyasztásból történő felolvasztást követően az enzimaktivitás egyrészt műszeresen mérhető, másrészt empirikus úton, összetéveszthetetlen élettani jelenségek formájában átélhető. Azok számára, akik fogyasztottak valaha otthon termesztett és préselt búzafűlevet, ismerős lesz.