Hitvallás

„Ha nincs arcunkon érzés,
olyan, mintha a halotti maszkunkat mutatnánk.”

2009. június 26., péntek










Néhány érdekesség:

- Minden idők legnagyobb számú amerikai nézőseregét vonzotta a TV elé, amikor fellépett a 27. Superbowl meccs félidejében.

- A Thriller című 1982-es albuma a legtöbb példányszámban elkelt zenei anyag, több mint 104 000 000 [2] eladott lemezzel.

- Első önálló szólóalbuma, az 1979-es Off the Wall volt az első olyan lemez, amiről 4 dal is bekerült a top tízbe. Az 1987-es Bad album is beírta magát a zene történelmébe, hiszen a lemezről 5 szám (Dirty Diana, Man in the Mirror, The Way You Make Me Feel, Bad és az I Just Can't Stop Loving You) is volt listavezető az USA-ban és Európában is - az Egyesült Királyságban a mai napig a 2. legtöbbet eladott lemez, megelőzi ezzel a híres Oasist is.

- A Bad turné, ami 1987-89-ig tartott, minden idők legsikeresebb koncertturnéja volt.

- Az 1984-es Grammy-díjkiosztó gálán egy este 7 díjat nyert, amit se előtte sem utána senki sem múlt felül.

- A Guinness Books of World Records szerint minden idők legtöbb pénzt kapó reklámembere Michael Jackson, aki a Pepsitől 4 reklámért 12 millió dollárt kapott.

- A Guinness Books of World Records szerint minden idők legnagyobb szerződése a szórakoztatóiparban Michael Jackson nevéhez kötődik. Az egyezséget a 90-esévek elején kötötte meg a Sonyval, s értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.

- 1983-ban Michael lett az első olyan művész, aki ugyanabban az időben uralta a Billboard lista rockalbumok, rockkislemezek, R&B-albumok és R&B-kislemezek részét.

- A Jackson 5 volt az első csapat, amelynek 4 egymást követő dala lett listavezető sláger.

- A Blood on the Dance Floor album, amely szinte egyáltalán nem kapott reklámot, s a sajtó alaposan lehúzta, minden idők legtöbb példányszámban elkelt remixlemeze.

Nyugodj békében!!!